Har du redan ett konto? Logga in

Ansökningsportalen

Välkommen till SIHs ansökningsportal!

Vad kul att du är intresserad av att studera hos oss!

Ansökan görs i två steg:

  1. Efter att du klickat på knappen "Ansök" under den utbildning du är intresserad av kommer vi be dig att skapa ditt konto på ansökningsportalen.

  2. Därefter fyller du i ansökan till den specifika utbildningen, bifogar de bilagor som efterfrågas och fyller i ditt snittbetyg. När du har kontrollerat att din ansökan är fullständig skickar du in den.

När du gjort din första ansökan så loggas du automatiskt in och kan ansöka till flera utbildningar om du vill.

Om du inte har alla uppgifter tillgängliga när du påbörjar din ansökan, kan du alltid logga in på portalen senare för att färdigställa och skicka in din ansökan. Observera att sista ansökningsdag är den 3 maj.

De uppgifter som du behöver för att fullfölja ansökan är generellt ett fullständigt gymnasiebetyg eller motsvarande. Vi kommer även be om ditt snittbetyg, som du själv räknar ut på Studentum.se (länk finns i ansökningsformuläret).

Reell kompetens

Endast i undantagsfall, då man ansöker via reell kompetens, behövs några andra uppgifter. Mer information om detta hittar du i ansökningsformuläret.

Utländska betyg

Om du har utländska betyg motsvarade gymnasienivå ska du endast ladda upp godkänd bedömning från Universitet- och högskolerådet (UHR) och/eller betyg översatta till svenska.

Om du har en utländsk gymnasieutbildning behöver du alltså skicka in dina betyg till Universitets- och högskolerådet (UHR) för en bedömning. UHR ger dig då ett utlåtande över vad dina betyg motsvarar i det svenska utbildningssystemet. Det är alltså det utlåtandet du bifogar i din ansökan. Vänligen observera att handläggningstiden för tillfället är 2−4 månader, så skicka in din ansökan till UHR i god tid före sista ansökningsdag.

Lycka till med din ansökan!

Distans

Scrolla sidledes i tabellen för att se allt innehåll!
År Ansök till Utbildningsledare Ansökningsdatum
2020 Martin Wesseloh
martin.wesseloh@sih.se
2020-06-17 - 2020-10-15 Ansök
2020 Martin Wesseloh
martin.wesseloh@sih.se
2020-06-17 - 2020-10-15 Ansök
Läs vår personuppgiftspolicy och våra allmänna villkor
© 2020 YhAdmin.se / Undén & Lindgren AB